Support

L96 aseen purku

Huom! Varmista ettei ase ole vireessä!

1. Ota piippu kokonaisuus irti muoviala rungosta.

  •  kahdella sisäkuutioruuveilla

Vaihtoehtoinen vaihe, jos haluaa päästä sisäpiippuun ja hoppi kammioon

2. Irrota lippaan lukitus pala, on kiinni yhdellä ristipää ruuvilla. Muista mitenpäin se on kiinni.

3. Piippu voi tässä vaiheessa myös irrottaa ylärungosta. pieni kuusiokolo lukitsee sen paikalleen, irrota se ja sitten voi ruuvata itse piippu pois ylärungosta.

5. Hoppi ja sisäpiippu jää vielä tässä vaiheessa ulko piippuun, sen pitää varovaisesti työntää ulos joko piipun aukosta tai hopin reijästä kunnes kokonaisuus on ulkona. Se on tiukka piipun tasaajien takia.

6. Seuraavaksi on irrottava itse pultti-lukon, joka on liipasimen edessä. Ihan vaan vetäämällä ulos. tämän jälkeen koko pultti-sylinteri kokonaisuus irtoaa vetäämällä taaksepäin.

Huom! Kun laitat sylinterin takaisin ylärunkoon, siellä on yksi lukko-tappi jonka pitää työntää pois tieltä taaksepäin, esimerkiksi ruuvi meisselillä.

7. Sylinterin avaat helpoiten pienellä nokka pihdillä, siten että laitat kummatkin nokat omaan reikään sylinterin päässä. Ruuvaat sen auki, se on melko pitkä se kierre (1,5 – 2 cm). Kun lähestyt loppua kannattaa varoa ja ottaa hitaasti, koska siinä on takana jousi joka painaa päälle. Sitten tulee mäntä, jousi ja mahdollisesti jousen ohjain ulos sylinteristä melko helposti.

Tässä vaiheessa kannattaa puhdistaa kaikki. Pieni huomio, sylinterin sisäpuoli saisi olla mahdollisimman kiiltävä. Aina kun avaan itse olen vähän kiillottanut. Ihan vaan jynssäämällä rätillä.

– Tarkista Sorbon vointi

O-renkaat kannattaa myös irrottaa ja niitten urassa kannattaa myös puhdistaa puhumattakaan itse o renkaasta.

Kasaaeessa laitat muutama tippa silikoniöljyä sylinterin sisälle ja levitä sitä tasaisesti koko sylinterissä. Samaten jokaiseen O-renkaaseen laitat tipan silikoniöljyä, siten että se uuden elämän, ei kuitenkin niin paljon että siitä tippuu pois öljyä.

Jousen voi myös puhdistaa, siitä lähtee joskus vähän pintaa pois, ja siihen tarttuu myös pölyä.

Sitten voi alkaa kasata.

Halusin antaa ostajan tekemään nämä asiat sen takia että oppii samalla huoltaa asetta. Meidän tiimin tarkkari avaa tarkkarina joka pelipäivän jälkeen. Tämän sen takia että saa aina saman luotettavuuden aseesta irti. Öljy on aseessa kahdesta syystä: se voitelee, ja kerää paskaa. Tarkoittaen sitä että ajan myötä se kerää  pölyä, joka sitten jossain vaiheessa rupee vahingoittaa osia.

 

Toivottavasti nämä auttaa!